KOSGEB DESTEKLERİ

Bir çok alanda faaliyet gösteren  küçük ve orta ölçekli işletmeler için KOSGEB proje konusuna göre 45 bin TL’den başlayan 10 milyon TL’ye varan hibe ve kredi desteklerinde bulunmaktadır.

Destek Programları Aşağıdaki Gibidir

  • Geleneksel Girişimcilik Destek Programı
  • İleri Girişimcilik Destek Programı
  • Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı
  • KOBİ Tekno Yatırım Destek Programı
  • İşletme Geliştirme Destek Programı
  • Stratejik Ürün Destek Programı
  • Yurtdışı Pazar Destek Programı
HİZMETLERİMİZ
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
E-Posta Adresimiz

bilgi@motsadanismanlik.com

KOSGEB Destek Programları Başvuru Süreci Nasıl İlerler?

1- KOSGEB Destek Programına başvuru

2- Ön değerlendirme

3- Değerlendirme

4- Yerinde İnceleme

5- Kurul Değerlendirmesi

6- İzleme süreci

Bu aşamaların hepsinin sorunsuz, mevzuata uygun olarak yürütülmesi için Motsa Danışmanlık, sizlerle iş birliği içinde süreçlerin titizlikle yürütülmesini sağlıyor.

KOSGEB Geleneksel Girişimcilik Destek Programı

Geleneksel Girişimci Desteklerinden Kimler Yararlanabilir?

Yeni bir işletme kuracak her vatandaşımız KOSGEB Geleneksel Girişimci desteğine başvurabilir. Kuracağınız işletmeniz Türk Ticaret Kanunda tanımlı gerçek kişi ve sermaye şirketi statüsünde olması gerekir. İşletmenizi kurmadan önce ilgili eğitimleri tamamlamanız gerekmektedir, eğitimleri tamamlamadan açılan işletmeler girişimci desteklerinden yararlanamazlar.

 

Geleneksel Girişimcilik Destek Programında Ne kadar Destek Veriliyor?

Programın belirlenen kriterlere göre 55.000 TL’ye kadar, ayrıca genç, kadın, engelli, gazi veya şehit yakını girişimci iseniz ilave 10.000 TL eklenerek en fazla 65.000 TL’ye kadar destek sağlanır.

Destek Süresi Ne Kadar?

KOSGEB geleneksel girişimcilik desteği, desteği almaya başladığınızdan itibaren 2 yıl olacak şekilde sürer. Geleneksel girişimcilik desteği aldığınız günden itibaren her biri 1 yıl olacak şekilde 2 performans dönemi vardır.

Geleneksel Girişimcilik Destek Programı Başvuru Şartları Nelerdir?

Eğer girişimizi kurarken Geleneksel Girişimcilik Desteğinden yararlanmak istiyorsanız, işletmenizi kurmadan önce geleneksel girişimcilik eğitimini tamamlamanız gerekir. İşletmenizin KBS’ de kayıtlı ve aktif olması gerekir. Kurduğunuz işletmedeki kurucu ortak payınızın en az %50 olmalıdır. İşletmeniz başvuru tarihi itibari ile son bir yıl içerisinde kurulmuş olmalıdır.

Projemin Hangi Giderleri Desteklenebilir?

Kuruluş giderleriniz, performans döneminde çalıştıracağınız işçiler için SGK prim ve sertifika giderleriniz için destek alabilirsiniz.

  • Kuruluş desteği: Gerçek kişi statüsündeki işletmelere 5.000 TL, geri ödemesiz, Sermaye şirketi statüsündeki işletmelere 10.000 TL, geri ödemesiz
  • Performans desteği : İşletmenizde çalıştıracağınız personeller için 1. ve 2. Performans dönemleri içinde prim günü sayısına bağlı olarak her performans dönemi için 5.000 TL ile 20.000 TL arasında destek sağlanır.
  • Sertifika desteği: İşletmenizi kurmak için alacağınız sertifikalar için 5.000 TL geri ödemesiz destek sağlanır

Eğer girişimci kadın, 30 yaş altındaki genç, engel oranı %40 üstü çalışabilir engelli veya birince derecede şehit yakını veya gazi ise her performans döneminde ek olarak 5.000 TL ilave edilir

KOSGEB Geleneksel Girişimci Desteğine Nasıl Başvurabilirim?

Motsa Danışmanlık olarak projelerin hazırlanması, raporlama ve başvuru süreçlerinin profesyonel bir şekilde yürütülmesi için müşterilerimizin her zaman yanında olmaya hazırız.

KOSGEB İleri Girişimcilik Destek Programı

İleri Girişimci Desteklerinden Kimler Yararlanabilir?

Yeni bir işletme kuracak her vatandaşımız KOSGEB İleri Girişimci desteğine başvurabilir. Kuracağınız işletmeniz Türk Ticaret Kanunda tanımlı gerçek kişi ve sermaye şirketi statüsünde olması gerekir. İşletmenizi kurmadan önce ilgili eğitimleri tamamlamanız gerekmektedir, eğitimleri tamamlamadan açılan işletmeler girişimci desteklerinden yararlanamazlar.

İleri Girişimcilik Destek Programında Hangi Projeler Desteklenir?

İleri girişimcilik destek programından yararlanabilecek işletmelerin faaliyet alanları İleri Girişimci Programı Faaliyet Konuları Tablosu içerisinde yer almaktadır. Eğer kuracağınız işletme faaliyeti bu tablo içerisinde yer alıyorsa ileri girişimcilik destek programından yararlanabilirsiniz.

İleri Girişimcilik Destek Programında Kaç TL Destek Veriliyor?

İleri Girişimcilik Programı kapsamında faaliyet alanları için belirlenen kriterlere göre 365.000 TL’ye kadar, ayrıca genç, kadın, engelli, gazi veya şehit yakını girişimci iseniz ilave 10.000 TL eklenerek en fazla 375.000 TL’ye kadar destek sağlanır.

Destek Süresi Ne Kadar?

KOSGEB ileri girişimcilik desteği, desteği almaya başladığınızdan itibaren 2 yıl olacak şekilde sürer. İleri girişimcilik desteği aldığınız günden itibaren her biri 1 yıl olacak şekilde 2 performans dönemi vardır.

Geleneksel Girişimcilik Destek Programı Başvuru Şartları Nelerdir?

KOSGEB İleri Girişimcilik Desteği içerisinde Kuruluş desteği, Makine-teçhizat ve yazılım desteği, Danışmanlık desteği, Performans desteği ve Sertifika desteği bulunmaktadır

  • Kuruluş desteği: Gerçek kişi statüsündeki işletmelere 5.000 TL, geri ödemesiz Sermaye şirketi statüsündeki işletmelere 10.000 TL, geri ödemesiz
  • Makine Teçhizat ve Yazılım Desteği: Düşük orta-düşük teknoloji seviyesinde faaliyet gösteren işletmelere 100.000TL, Orta-yüksek teknoloji seviyesinde faaliyet gösteren işletmelere 200.000TL, Yüksek teknoloji seviyesinde faaliyet gösteren işletmelere 300.000TL ‘ye kadar
  • Danışmanlık Desteği: 10.000 TL
  • Performans desteği : İşletmenizde çalıştıracağınız personeller için 1. ve 2. Performans dönemleri içinde prim günü sayısına bağlı olarak her performans dönemi için 5.000 TL ile 20.000 TL arasında destek sağlanır.
  • Sertifika desteği: İşletmenizi kurmak için alacağınız sertifikalar için 5.000 TL geri ödemesiz destek sağlanır

Eğer girişimci Kadın, 30 yaş altındaki genç, engel oranı %40 üstü çalışabilir engelli veya birince derecede şehit yakını veya Gazi ise her performans döneminde ek olarak 5.000 TL ilave edilir

KOSGEB İleri Girişimci Desteğine Nasıl Başvurabilirim?

Motsa Danışmanlık olarak projelerin hazırlanması, raporlama ve başvuru süreçlerinin profesyonel bir şekilde yürütülmesi için müşterilerimizin yanında olmaya hazırız.

AR-GE, ÜR-GE VE İNOVASYON DESTEK PROGRAMI

Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programından Kimler Yararlanabilir?

Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programından araştırma geliştirme ve inovasyon konularında projesi olan işletmeler veya girişimciler ile ürün geliştirme konusunda projesi olan işletmeler yararlanabilir.

Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı Hangi Projeleri Destekler?

Yeni bir ürün veya hizmet üretilmesi, mevcut bir ürününün geliştirilmesi, ürün kalitesinin yükseltilmesi veya maliyet düşürücü nitelikte yeni teknikler veya üretim teknolojilerinin geliştirilmesi gibi konulardaki ar-ge ve inovasyon niteliği taşıyan projelerine destek sağlanır.

Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programında Kaç TL Destek Veriliyor?

Ar- Ge inovasyon ve Ür- Ge projeleri için 750.000,00  TL’ ye kadar destek verilir. Proje Teklif Çağrıları ile 6.000.000,00 TL’ye kadar destek verilir.  

Projemin Süresi Ne Kadar Olmalı?

Projenizin süresi en az 8 , en fazla  36 ay, olabilir.

Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı Şartları Nelerdir?

Ürününüzün Ar-Ge veya yenilik projeleri sonucunda ortaya çıkmış olması gerekmektedir. Sadece bu ürünler için başvuru yapılabilir.

Projemin Hangi Giderleri Desteklenebilir?

Makina Teçhizat, Hammadde, Yazılım ve Hizmet Desteği: Geri Ödemesiz: Üst limiti 150.000,00 TL , destek oranı ise %75’ tir  Geri Ödemeli: Üst limiti 300.000,00 TL , destek oranı ise %75’ tir  

  • Nitelikli Personel Giderleri Desteği: Üst limiti 100.000,00 TL , destek oranı ise %100’ dür
  • Sınai Mülkiyet Hakları Giderleri Desteği: Üst limiti 100.000,00 TL , destek oranı ise %75’ tir 
  • Test Analiz ve Belgelendirme Giderleri Desteği: Üst limiti 100.000,00 TL , destek oranı ise %75’ tir 
  • Proje Danışmanlık Desteği : Üst limit 20.000 TL
  • Eğitim Desteği: Üst Limit 20.000 TL
  • Proje Tanıtım Desteği: Üst Limit 10.000 TL
  • Kongre, Konferans ve Fuar Desteği: Üst Limit 20.000 TL olmak üzere her biri için destek oranı %75’tir.
  • İşletme Kuruluş Giderleri Desteği: Gerçek kişi statüsündeki işletmeler için 5.000 TL, sermaye statüsündeki işletmeler için 10.000 TL destek oranı uygulamaksızın verilir. 
  • Diğer giderler içinde alınan tüm destekler için toplam üst limit 50.000 TL’dir.
Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programına Nasıl Başvurabilirim?

Motsa Danışmanlık olarak başvuru, projelerin hazırlanması, raporlama ve onay süreçlerinin profesyonel bir şekilde yürütülmesi için müşterilerimizin yanında olmaya hazırız.

KOBİ TEKNOYATIRIM DESTEK PROGRAMI

Teknoyatırım Destek Programı Hangi Projeleri Destekler?

Ar-Ge/yenilik faaliyetleri sonucu ortaya çıkan, orta – yüksek ve yüksek teknoloji alanında yer alan ve cari işlemler hesabına katkı sağlayacak ürünlerin üretimini ve ticarileştirilmesini sağlamak amacıyla işletmelerce gerçekleştirilecek yatırımları desteklemektir.

Teknoyatırım Destek Programında Kaç TL Destek Veriliyor?

Düşük ve orta düşük teknoloji alanlarında verilecek desteklerin üst limiti geri ödemeli 700.000 TL ve geri ödemesiz 300.000 TL olmak üzere toplam 1.000.000 TL’dir.  Orta yüksek ve yüksek teknoloji alanında verilecek desteklerin üst limiti geri ödemeli 4.200.000 TL ve geri ödemesiz 1.800.000 TL olmak üzere toplam 6.000.000 TL’dir.

Projemin Süresi Ne Kadar Olmalı?

Projenizin süresi en az 8 , en fazla  36 ay, olabilir.

Projemin Hangi Giderleri, Hangi Oranlarda Desteklenebilir?
  • Makine-teçhizat desteği: %60 [(%30 Geri ödemesiz + %70 Geri Ödemeli) veya (%70 Geri Ödemeli)]
  • Üretim hattı tasarım giderleri desteği : %60 [(%30 Geri ödemesiz + %70 Geri Ödemeli) veya (%70 Geri Ödemeli)]
  • Yazılım giderleri desteği : %60 [(%30 Geri ödemesiz + %70 Geri Ödemeli) veya (%70 Geri Ödemeli)]
  • Personel gideri desteği : %100 Geri ödemesiz
  • Eğitim ve danışmanlık desteği : %60 [(%30 Geri ödemesiz + %70 Geri Ödemeli) veya (%70 Geri Ödemeli)]
  • Tanıtım ve pazarlama giderleri desteği : %60 [(%30 Geri ödemesiz + %70 Geri Ödemeli) veya (%70 Geri Ödemeli)] 
  • Makine, teçhizat ve yazılımın yerli malı olması durumunda geri ödemesiz destek oranına % 15 (on beş) ilave edilir ve geri ödemeli destek oranı aynı oranda azaltılır. 

Personel giderleri için %60 destek oranı dikkate alınmaksızın, Uygulama Esaslarında belirtilen hesap yöntemine göre belirlenen tutarda geri ödemesiz destek sağlanır.

KOBİ Teknoyatırım Destek Programı Başvuru Şartları Nelerdir?

1) Ar-Ge/yenilik faaliyetleri sonucu ortaya çıkan ürünler için yatırım projesi başvuruları için;

  • En çok 5 yıl önce düzenlenmiş olmak üzere Ar-Ge projesini tamamlandığını gösterir aşağıdaki belgelerden herhangi birine sahip olan
  • KOSGEB ve diğer kamu kurum ve kuruluşları, kanunla kurulan vakıflar veya uluslararası fonlar tarafından desteklenen ar-ge ve yenilik projelerinin başarıyla tamamlandığını gösteren belgesi olan veya
  • Patent belgesi olan veya
  • Doktora tezi konusu olan veya
  • Teknolojik Ürün (TÜR) Deneyim belgesi olan veya
  • Yurtiçi Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde tamamlanmış Ar-Ge faaliyeti sonucu ortaya çıktığı belgelenen veya
  • Kamu Ar-Ge Merkezleri Enstitülerinde yürütülen Ar-Ge faaliyeti sonucu ortaya çıktığı belgelenen veya
  • Ar-Ge Merkezlerinde, Ar-Ge faaliyeti sonucu ortaya çıktığı belgelenen ve prototip çalışmasını tamamlamış ürün sahibi işletmeler veya her türlü kullanım hakkını süresiz olarak sözleşme ile hak sahibinden noter onaylı sözleşme ile devralmış işletmeler başvuru yapabilir. (5746 sayılı kanun kapsamında kurulan Ar- Ge merkezleri) 

2) Cari işlemler hesabına katkı sağlayacak ürünlere ait yatırım projesi başvuruları için;  Üretilecek ürünün cari işlemler hesabına katkı sağlaması ve orta yüksek ve yüksek teknoloji alanında yer alması çerçevesinde belirlenen “CARİ İŞLEMLER HESABINA KATKI SAĞLAYACAK ÜRÜN LİSTESİ”nde yer alan ürünler için başvuru yapılması esastır.

KOBİ Teknoyatırım Destek Programına Nasıl Başvurabilirim?

Motsa Danışmanlık olarak başvuru, projelerin hazırlanması, raporlama ve onay süreçlerinin profesyonel bir şekilde yürütülmesi için müşterilerimizin yanında olmaya hazırız.

İŞLETME GELİŞTİRME DESTEK PROGRAMI

İşletme Geliştirme Destek Programından Kimler Yararlanabilir?

Destek programından yararlanabilmek için işletmenizin gerçek veya tüzel kişi statüsünde olması ve KBS’de kayıtlı ve aktif durumda olması gerekir.

İşletme Geliştirme Destek Programı Hangi Projeleri Destekler?

İşletme Geliştirme Destek Programında küçük ve orta ölçekli işletmelerin rekabet güçlerinin, kurumsallaşma-markalaşma düzeylerinin ve ekonomideki paylarının arttırılması, kapasitelerinin geliştirilmesi ve öncelikli ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yapılan projeler desteklenir.

İşletme Geliştirme Destek Programında Kaç TL Destek Veriliyor?

Program kapsamında yatırım projeleriniz, 725.000,00 TL’ ye kadar desteklenecektir.

Projemin Süresi Ne Kadar Olmalı?

Destek programının süresi işletme için 2 yıldır.

Projemin Hangi Giderleri Desteklenebilir?

Proje bütçenizin %60’ı oranında aşağıdaki gider kalemleri yanlarında yazılı tutarlar limitinde desteklenir.

  • Yurt İçi Fuar Desteği = 50.000 
  • Yurt Dışı İş Gezisi Desteği = 30.000 
  • Nitelikli Eleman İstihdam Desteği = 50.000 – 75.000 
  • Tasarım Desteği = 50.000 
  • Sınai Mülkiyet Hakları Desteği = 50.000 
  • Belgelendirme Desteği = 150.000 
  • Test ve Analiz Desteği = 100.000 
  • Enerji Verimli Elektrik Motorları Değişimi Desteği = 80.000 
  • Bağımsız Değerlendirme Desteği = 20.000 
  • Model Fabrika Desteği = 70.000 
  • Teknik Danışmanlık Desteği = 40.000 – 50.000 
İşletme Geliştirme Destek Programına Nasıl Başvurabilirim?

MOTSA Danışmanlık olarak başvuru, projelerin hazırlanması, raporlama ve onay süreçlerinin profesyonel bir şekilde yürütülmesi için müşterilerimizin yanında olmaya hazırız.

STRATEJİK ÜRÜN DESTEK PROGRAMI

Stratejik Ürün Destek Programından Kimler Yararlanabilir?

Yerleşik sermaye şirketi statüsündeki işletmelerden, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı çağrı planında yer alan ürünleri üretmek üzere Bakanlığa ön başvuruda bulunup kesin başvuru yapmaya davet edilerek portal üzerinden KOSGEB’e yönlendirilen işletmeler bu destek programından yararlanabilir.

Stratejik Ürün Destek Programı Hangi Projeleri Destekler?

Türkiye’de orta-yüksek ve yüksek teknoloji seviyeli sektörlerdeki katma değeri yüksek ürünlerin ve bu sektörlerin gelişimi için kritik önemi haiz ürünlerin üretimini artırmaya yönelik yapacağınız yatırım projelerinin desteklenir .

Stratejik Ürün Destek Programında Kaç TL Destek Veriliyor?

Program kapsamında yatırım projeleriniz, geri ödemesiz 1.800.000 TL ve geri ödemeli 4.200.000 TL olmak üzere toplam 6.000.000 TL’ye kadar desteklenecektir.

Projemin Süresi Ne Kadar Olmalı?

Projenizin süresi en az 8 , en fazla  36 ay, olabilir.

Projemin Hangi Giderleri Desteklenebilir?

Destek Kalemleri: 

  • Makina Teçhizat/ Yazılım/ Referans Numune/ Hizmet Alımı Destekleri: Bu destek kalemlerinde giderlerinizin, %30 ‘u geri ödemeli, %70’i geri ödemesiz olacak şekilde toplam %60’ı veya tümü geri ödemeli olacak şekilde %70’i desteklenir.  
  • Personel Giderleri Desteği: Personel giderlerinizin %100’ü geri ödemesiz şekilde desteklenir
Stratejik Ürün Destek Programına Nasıl Başvurabilirim?

MOTSA Danışmanlık olarak başvuru, projelerin hazırlanması, raporlama ve onay süreçlerinin profesyonel bir şekilde yürütülmesi için müşterilerimizin yanında olmaya hazırız.

YURTDIŞI PAZAR DESTEK PROGRAMI

KOSGEB Yurtdışı Pazar Destek Programına Kimler Başvurabilir?

 

İşletmenin;

  • Türk Ticaret Kanunu’nda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsünde olması
  • KBS’de kayıtlı ve aktif durumda olması • Kobi Bilgi Beyannamesinin güncel olması
  • Başvuru tarihi itibari ile son onaylı mali yılda bilanço esasına göre defter tutması
  • Başvuru tarihi itibari ile Yurt İçi Marka Tescil Belgesine sahip olması gerekmektedir.
KOSGEB Yurtdışı Pazar Destek Programının Amacı Nedir?
  • KOBİ’lerin yurt dışı pazarlara açılabilme beceri ve kabiliyetlerini geliştirmek,
  • KOBİ’lerin yurt dışı pazar paylarını arttırmak,
  • KOBİ’leri, uluslararası rekabetin aktörleri haline getirmek,
  • İhracata başlayan KOBİ sayısını arttırmak,
  • E-ticarete başlayan KOBİ sayısını arttırmaktır.
  • KOSGEB Yurtdışı Pazar Destek Programında Kaç TL Destek Veriliyor?

    Destek Üst Limiti: 300.000 TL

    Proje Destek Oranı : %70 Geri Ödemesiz, %30 Geri Ödemeli 

    KOSGEB Yurtdışı Pazar Destek Programının Şartları Nelerdir?

    İşletmeler bu destekten sadece 1 kez yararlanabilir. Programdan yararlanmak isteyen işletmelerin, başvuru tarihi itibariyle son onaylı mali yılda bilanço esasına göre defter tutmuş olması gerekir. İşletmenin başvuru tarihi itibarı ile Yurt İçi Marka Tescil Belgesi’ne sahip olması gerekir. İşletmenin proje bütçesi, son onaylı mali yıl net satış hasılatını aşmaması gerekir. İşletmenin son onaylı mali yılda ihracat yapmış olması gerekir. (Ancak imalat sektöründe veya Öncelikli Teknoloji Alanları Tablosunda yer alan sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerde bu şart aranmaz.) Proje başvurusu en az 2 farklı gider grubundan oluşmalıdır.

    Projemin Hangi Giderleri, Hangi Oranlarda Desteklenebilir?

    Personel Giderleri :  Üst limit 90.000 TL İşletmeye, proje kapsamında en fazla 2 personel için destek verilebilir

    Donanım Giderleri : Üst limit 50.000 TL Donanım giderleri kapsamında sunucu (server), masaüstü bilgisayar, diz üstü bilgisayar ve ihtiyaç duyulan diğer donanım giderleri için en fazla 50.000.- TL destek verilir

    Yazılım Giderleri : Üst limit 50.000 TL Yazılım giderleri kapsamında yazılımın lisans bedeli, proje süresi ile sınırlı olmak üzere zaman sınırlı lisans kullanım bedeli ve bulut tabanlı yazılım lisans kullanım bedeli, yazılıma ait eğitim ve danışmanlık giderleri için en fazla 50.000.- TL destek verilir

    Tanıtım Giderleri : Üst limit  80.000 TL Dijital reklam/tanıtım (sosyal medya reklamları, arama motoru optimizasyonu) giderleri  Yurt dışında basılan dergilerde yayınlanan reklam giderleri İşletmeyi ve ürünlerini tanıtıcı ve sadece yabancı dilde hazırlanmış katalog giderleri Havayolu dergilerinde yayımlanan reklam giderlerine destek verilir. 

    Yurt Dışı Fuar ve Seyahat Giderleri : Üst limit 150.000 TL

    Ticaret Bakanlığı’nın yayınladığı fuarlar listesinde yer alan yurt dışı fuarlara katılım giderleri; işletmelerin yer kirası,  stant kurulumu,  nakliye, depolama giderlerine ilişkin harcamaları, fuarda görev alacak işletme temsilcilerinin fuarın başlangıç tarihinden en fazla 3 gün önce ve fuar bitimi tarihinden en fazla 3 gün sonra olmak üzere gerçekleşen konaklama ve ekonomi sınıfı gidiş-dönüş ulaşım giderlerini kapsar.  İşletme temsilcilerinin proje kapsamında yurt dışı iş seyahatine ilişkin en fazla 2 işletme temsilcisinin konaklama ve ekonomi sınıfı gidiş-dönüş ulaşım giderlerini kapsar.  İşletme temsilcilerinin; işletme sahibi, ortağı veya projede görevli çalışanı olması gerekir

    Test/Analiz ve Belgelendirme Giderleri : Üst limit  100.000 TL Proje kapsamında test, analiz hizmeti ve belge alımına yönelik giderler için destek verilir.

    Diğer Hizmet Alım Giderleri : Üst limit 100.000 TL Hizmet alımı giderleri desteği kapsamında eğitim, danışmanlık, tasarım, yurt dışı marka tescil, nakliye ve diğer hizmet alımı giderlerine her biri için 20.000 TL  destek verilir.

    KOSGEB Yurtdışı Pazar Destek Programına Nasıl Başvurabilirim?

    MOTSA Danışmanlık olarak başvuru, projelerin hazırlanması, raporlama ve onay süreçlerinin profesyonel bir şekilde yürütülmesi için müşterilerimizin yanında olmaya hazırız.